TAKE ACTION ; MART AYINDA MAĞDUR KADINLAR İÇİN SEN DE BİRŞEY YAP !!! - TRNEWS

Breaking

10 Ocak 2020 Cuma

TAKE ACTION ; MART AYINDA MAĞDUR KADINLAR İÇİN SEN DE BİRŞEY YAP !!!

8 Mart, “Dünya Kadınlar Günü”; Mart ayı ise Amerika’da “Women History Month” bir ay boyunca programların yapıldığı bir ay.

 

1. PROTESTOLAR: – Önemli, merkezi yerlerde yürüyüş yapılıp basın açıklaması okunabilir. – Günün anlam ve önemini belirten Flyer dağıtılması
2. PANELLER: – Üniversite, Kültür merkezi veya dini mekanlarda 1 kadın mağdur ve 1 uzman konuşmalı paneller – Zoom linki olmalı – Mağdur konuşmacı noktasında desteğe ihtiyaç olabilir. İhtiyaç olursa başka bölgelere konuşmacı hususunda yardımcı olmaya çalışacağız.
3. MEKTUP & İMZA KAMPANYASI: – TR’de kadın hakkı ihlallerine ilişkin NH Senatoru Shaheen’e hitaben bir mektup hazırlanacak. Mektup için tüm U.S’ten imza toplanacak. – İMZA: Change kampanyası başlatılacak ve yapılan programlarda hard copy imza da olacak. – Örneğin: Kalabalık yerlerde veya market önlerinde kadın mağduriyetlerine ilişkin bir banner ile imza toplanabilir.
4. VİDEO & RESİM: – Dünyanın farklı yerlerinden önemli kişilerden Türkiye’deki kadın mağduriyetleriyle ilişkin görüntülü video mesajlar istenebilir.
5. RESİM SERGİSİ: – Dikkat çekecek merkezi, kalabalık yerlerde ve mekanlarda kadın mağduriyetine ilişkin bir sergi organize edilebilir.
6. YEREL AKTİVİTELERE KATILMA: – Mümkünse her yerde arkadaşların küçük gruplar halinde bile olsa Woman’s March ve benzeri aktivitelere katılması teşvik edilebilir. – Bu programlarda dikkat çekmesi bakımından t-shirt kullanılabilir. VEYA bu 6 faaliyetin dışında daha faydalı bir calışma ile yaşanılan kadın mağduriyetlerini dile GETİRİP bizimle çalışmalarınızı paylaşabilirsiniz.
NOT : AST tarafından, basın açıklaması, flyer, poster tasarımları, resim, imza kampanyasıyla ilgili içerikler hazırlanıp temin edilecektir, ihtiyaçlara cevap vermeye imkan ölçüsünde uğraşacağız.

 

 

 



from Advocates of Silenced Turkey https://silencedturkey.org/take-action-mart-ayinda-magdur-kadinlar-icin-sen-de-birsey-yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder