TÜRKİYEDEKİ ZÜLÜMDEN KURTULAN KADINLAR - TRNEWS

Breaking

10 Ağustos 2020 Pazartesi

TÜRKİYEDEKİ ZÜLÜMDEN KURTULAN KADINLAR

Bu Çizgiroman Türkiyedeki zulüm altında uzun bir süreç yaşayıp, ülkesini terketmek zorunda kalan kadınları anlatmaktadır.

15 temmuz 2016 tarihli darbe girişiminden sonra binlerce kişi işlerini kaybetti ve hizmet hareketine mensup oldukları gerekçesiyle davalara ve yargılanmalara maruz kaldı. Türkiye’de bu korkunç atmosferde yaşama umudu olmayan binlerce insan, özgürce yaşamak için sınırı geçme ve ölümle yüzleşme riskine girerek ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Bu zor ve sert yolculukta hayatını kaybeden insanlar var. Başarabilenler, yeni bir hayat kurmak için diğer, nice zorluklarlada baş edebilmek zorundalar.

Gönüllülük esasıyla hareket eden bir sivil toplum kuruluşu olarak, Advocates of Silenced Turkey (AST), uluslararasi insan hakları ve demokratik normlar Türkiye Cumhuriyetinin en büyük prensipleri olana dek, susturulmuş Türkiye’nin haklarını savunmayı bir misyon haline getirmiştir.

Bu çizgiroman APH projelerinde derlenen mağdur hikayelerinden esinlenen lise öğrencisi bir mağdur tarafından tasarlanmıştır.

Çizgiromanın PDF hali

 



from Advocates of Silenced Turkey https://silencedturkey.org/turkiyedeki-zulumden-kurtulan-kadinlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder